Verbeter jouw rendabiliteit met smarketing

“Invest in marketing”, they said.
“It will be fun”, they said.

We kunnen er niet omheen. Marketing maakt of kraakt jouw bedrijf. Hoe fantastisch zou het zijn als jouw promotievideo een hit wordt op sociale media? Daarentegen kunnen slechte leadopvolgingen al de marketing efforts in het water laten vallen. Om die reden is het belangrijk slim in te zetten op marketing, ofwel 'smarketing'. 

Smarketing duidt op een perfecte afstemming tussen marketing- en salesprocessen.

Als er iets is wat salesUp écht goed kan, dan is het wel smarketing.

In welke levensfase zit jouw marketingafdeling?

Een goede smarketingstrategie is gekoppeld aan de fase waarin jouw bedrijf zich bevindt.

Als je jouw marketingafdeling van nul af aan wil opstarten, kies je best voor een allround marketeer. Logischerwijs zijn deze profielen schaars en vaak weggekaapt door gevestigde marketingbureaus.

Je start dus best met de aanwerving van een content marketeer en grafisch vormgever. Nadien kan je uitbreiden door te investeren in meer technische marketingprofielen.

Ofwel schakel je een marketingbureau in dat alle expertise reeds in huis heeft. Zij zullen de gepaste strategie voor de levensfase van jouw bedrijf opzetten en bijsturen waar nodig.

Is er vlotte communicatie tussen sales & marketing?

Bij een goede smarketingstrategie spreken we van gedeelde doelstellingen tussen marketing en sales. 

  • Is sales louter bezig met prospecteren?
  • Merk je frustraties op van sales t.o.v. de leads die ze ontvangen van marketing?
  • Ben je op zoek naar efficiënter lead management? 

Dan kunnen wij jou helpen richting een doelgerichte aanpak!

Het noodzakelijk dat beide teams dezelfde taal spreken en continu aftoetsen wat wel en niet werkt. Om die reden is het opportuun dat er binnen hetzelfde CRM-systeem gewerkt wordt, zodat sales precies weet hoe warm de leads zijn die de marketeers hun serveren.

Zo weten jouw salesmedewerkers exact welke artikelen/diensten jouw prospect interessant vonden tijdens hun websitebezoeken. De salesmedewerker kan hier slim op inspelen tijdens prospectie.

Benieuwd welke skills we in huis hebben om jouw bedrijf te helpen met smarketing? 

Smarketing bij salesUp

Stig Van Hauwermeiren, Managing Director van salesUp, getuigt positief over de impact van smarketing: "Sinds ons marketingteam en salesteam volledig aligned zijn, is onze leadtime gedaald van 89 naar 27 dagen. Onze conversieratio steeg eveneens met 12,5%."

Als allround commerciële partner ondersteunt salesUp bedrijven in een gestroomlijnde bedrijfsstrategie. Zowel sales, marketing en customer service werken samen in één dashboard. 

“We ondersteunen bedrijven eigenlijk in al hun commerciële activiteiten, zodat ze hun omzetdoelstellingen zo snel mogelijk bereiken,” aldus Stig Van Hauwermeiren.

Nog interessante blogs voor jou

Wat doet een allround marketeer

Is jouw bedrijf op zoek naar een marketingexpert? Dan moet je letten op enkele belangrijke punten. Eerst en vooral: marketing is zeer breed.

Er bestaan verschillende soorten marketingexperts, elk met hun eigen specifieke competenties

Het wapen tegen de opkomende recessie

We kunnen er niet langer om heen. Elk nieuwsbericht, elke boodschap, elke meeting gaat tegenwoordig - al dan niet deels - over de vertraging van de economische groei, een voorzichtigere houding bij bedrijven en een terugschroeving van de investeringen. Hebben we Corona net doorzwommen, dan dient zich daar de volgende uitdaging reeds aan: de recessie.

Wat is HubSpot?

Hubspot is ongetwijfeld de ster onder de CRM-systemen. Zowel kleine als grote bedrijven hebben er baat bij hun operationele bedrijfsprocessen te vereenvoudigen met HubSpot. 

HubSpot is dan ook het Zwitsers zakmes onder de CRM-systeem. Het biedt alle nodige tools voor marketing, sales, content management én customer service. Elke afzonderlijke categorie heeft intrinsiek sterke features, maar ze stralen pas écht wanneer ze samenwerken.

Maak een afspraak met Stig van salesUp

Contacteer ons

salesUp BV
053 78 28 30
info@salesup.be

BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Vestiging Hasselt
Trichterheideweg 11
3500 Hasselt

Vestiging Deinze
Gaversesteenweg 117
9
800 Deinze

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by salesUp