Revenue Operations als groeistrategie

Bedrijven die focussen op groei hebben alle baat bij een Revenue Operations Strategy. Een strategie die de collaboratie tussen sales, marketing en customer service stroomlijnt en resulteert in voorspelbare inkomsten.

De oude, logge silostructuur - waarbij ieder departement voor zich werkt - beantwoordt niet meer aan de hedendaagse noden. Klanten verwachten meteen een hapklaar antwoord op hun vragen.

Sales, marketing & customer service op 1 lijn

In het ‘ideale bedrijf’ weet ieder teamlid precies in welke fase een prospect, lead of klant zich bevindt, maar in realiteit zit elk departement op zijn eigen eiland. Met wat geluk verloopt de communicatie vlot binnen hetzelfde eiland, maar ook dit is doorgaans een ideaalbeeld. Kan het dan toch niet efficiënter?

Jawel, het kan efficiënter. Stig Van Hauwermeiren, Managing Director van salesUp, weet precies waar het schoentje knelt:

“Bedrijven komen sinds 2004 naar ons met de vraag hoe het beter kan. Het antwoord is eigenlijk simpel. Wil je omzet doen stijgen? Dan moeten sales, marketing en customer service op een lijn liggen. Dit is voor ieder bedrijf een haalbare kaart dankzij het RevOps model.”

Transparante communicatie tussen operationele teams

Het Revenue Operations (RevOps) model werd in België geïntroduceerd door salesUp. Het model wordt gekenmerkt door een transparante communicatie tussen operationele teams, met als doel: omzetverhoging.

Dankzij een datagedreven strategie binnen hetzelfde platform worden inkomsten voorspeld. Aan de hand van deze gedeelde omzetdoelstelling kunnen teams samen naar hetzelfde doel werken. Alle neuzen in dezelfde richting, alleen zo kan het schip koers varen.

De voordelen van RevOps voor B2B

Volgens onderzoek van de Boston Consulting Group ondervonden heel wat B2B-bedrijven enorme voordelen dankzij het RevOps-model:

  • 100-200% stijging in ROI van voor digitale marketing
  • 10-20% stijging in salesproductiviteit
  • 10% meer interessante leads
  • 15-20% stijging in klanttevredenheid
  • 30% kostendaling voor Global Trade Management

Allround commerciële partner

Als allround commerciële partner ondersteunt salesUp bedrijven in een gestroomlijnde bedrijfsstrategie, ofwel een RevOps-strategie: “We werken samen met de klant in ééndashboard, waarin iedereen zicht heeft op depipeline. Ook de communicatie verloopt binnen hetzelfde platform, zodat iedereen op de hoogte is van de voortgang. Op die manier heb je in één oogopslag zicht op de volledige funnel. Zo zijn salesmarketing en customer service volledig op elkaar ingespeeld.”

Commerciële rekrutering voor bedrijven. “We ondersteunen bedrijven eigenlijk in al hun commerciële activiteiten, zodat ze hun omzetdoelstellingen zo snel mogelijk bereiken,” aldus Stig Van Hauwermeiren

Nog interessante blogs voor jou

Wat doet een allround marketeer

Is jouw bedrijf op zoek naar een marketingexpert? Dan moet je letten op enkele belangrijke punten. Eerst en vooral: marketing is zeer breed.

Er bestaan verschillende soorten marketingexperts, elk met hun eigen specifieke competenties

Het wapen tegen de opkomende recessie

We kunnen er niet langer om heen. Elk nieuwsbericht, elke boodschap, elke meeting gaat tegenwoordig - al dan niet deels - over de vertraging van de economische groei, een voorzichtigere houding bij bedrijven en een terugschroeving van de investeringen. Hebben we Corona net doorzwommen, dan dient zich daar de volgende uitdaging reeds aan: de recessie.

Wat is HubSpot?

Hubspot is ongetwijfeld de ster onder de CRM-systemen. Zowel kleine als grote bedrijven hebben er baat bij hun operationele bedrijfsprocessen te vereenvoudigen met HubSpot. 

HubSpot is dan ook het Zwitsers zakmes onder de CRM-systeem. Het biedt alle nodige tools voor marketing, sales, content management én customer service. Elke afzonderlijke categorie heeft intrinsiek sterke features, maar ze stralen pas écht wanneer ze samenwerken.

Maak een afspraak met Stig van salesUp

Contacteer ons

salesUp BV
053 78 28 30
info@salesup.be

BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Vestiging Hasselt
Trichterheideweg 11
3500 Hasselt

Vestiging Deinze
Gaversesteenweg 117
9
800 Deinze

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by salesUp