3 redenen waarom je trainingen in intervallen moet geven

Wanneer je een training gaat geven, kan je dit best in intervallen doen. Wij hebben namelijk gemerkt dat dit de beste manier is om de trainees zo snel mogelijk alle technieken onder de knie te laten krijgen. Lees hieronder waarom het zo belangrijk is om trainingen in intervallen te geven.

Te veel kennisoverdracht in één keer

Een training geven wilt zeggen dat je enorm veel kennis gaat overbrengen aan een persoon. De kans dat de trainee al deze kennis in één keer gaat opnemen en correct gaat verwerken is zeer klein. Deel de trainingen en de kennis daarom steeds op en beperk je telkens tot een training van ongeveer 2-4 uurtjes. Begin in de eerste training met de basis en bouw daarop verder.

Laat de trainee zich de kennis eigen maken

Na elke sessie kan de trainee zich focussen op wat hij of zij tijdens die training heeft geleerd. Deze kennis kan dan toegepast en eigen gemaakt worden.

Succes komt vaak pas na falen. Maar durven falen is niet steeds gemakkelijk. De kans is dan ook groot dat de trainee meermaals geen succes zal boeken, omdat de nieuwe technieken nog niet natuurlijk genoeg toegepast worden. Door gesprek na gesprek de focus te leggen op het nieuw aangeleerde, zal de persoon de techniek echt goed gaan beheersen.

Kortom: het gaat niet over het kennen, maar over het beheersen en kunnen toepassen van de technieken.

Voorbeeld telemarketing: In een eerste sessie kan de trainee leren hoe hij of zij zorgt voor een goede intro. De week na de eerste training, wordt er hard geoefend op deze intro zodat deze goed zit bij een volgende sessie. In de tweede training kan er dan gefocust worden op andere zaken.

Als alle kennis in één keer overgebracht wordt, gaat er aan alle punten constant gesleuteld moeten worden. Dan duurt het lang voordat alles écht goed zit.

Pas genoeg volume toe op elke training

Het is belangrijk om genoeg volume toe te passen op elke training. Een trainee leert geen perfect verkoopgesprek te voeren in vier trainingssessies. Hiervoor is meer volume nodig om de technieken van elke fase echt goed te beheersen.

In het begin gaat het toepassen van technieken wat onwennig zijn. De trainee weet niet goed hoe hij of zij het moet gaan toepassen of durft het niet goed. De persoon moet leren dat de technieken die je aanbrengt ook echt resultaat boeken. Hiervoor moeten er fouten gemaakt worden.

Zou je graag meer info hebben over trainingen geven in intervallen? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Let’s grab a cup of coffee and get to know each other!

Neem snel contact op om ons te gekke team te ontmoeten. Wij staan alvast te popelen om aan uw project te beginnen!

Contacteer ons