Het belang van goede data voor prospectie

Data van goede kwaliteit is onmisbaar bij telefonische prospectie. Je mag nog zo’n goede beller zijn, zonder de juiste commerciële gegevens haal je weinig ROI uit je inspanningen. Verouderde databases, verkeerde targeting, ontbreken van de juiste contactpersoon: het zijn zaken die je moet vermijden bij prospectie.

Investeren in kwaliteitsvolle data

Het opstellen van een goede database neemt flink wat tijd in beslag maar het is een noodzaak. Beschouw het als een ‘commitment’ die je moet maken om de vruchten te plukken van je prospectiecampagne. Data vind je op 2 manieren: met Google of door ze aan te kopen.

Data via Google: kwaliteit én gratis

Het is simpel: je zet je achter je computer, opent Google en zoekt naar alle bedrijven in de gewenste sector. Op hun website vind je doorgaans alle gegevens die je nodig hebt voor je database. Dit is tijdsintensief maar het levert prima gegevens op, die bovendien gratis zijn.

Data aankopen: kies een goede partner

Je kan ook data aankopen bij een partner. Dit neemt minder tijd in beslag maar je betaalt er wel voor. Belangrijk is dat je een degelijke partner selecteert. Ga niet altijd voor de goedkoopste optie. Zorg ook dat er voldoende filters in je database zitten en dat je targeting in orde is. Data aankopen vergt minder tijd maar hou er rekening mee dat je er toch nog wat werk aan heb. Eens de data is aangekocht, is het goed om er nog eens door te gaan. Check alle bedrijven voor je ze in je CRM steekt. Zitten er klanten of ex-klanten in? Bestaande prospects of bedrijven waar je liever geen business mee doet? Het is belangrijk om die gegevens er op voorhand uit te halen, anders sla je een mal figuur tijdens je prospectie.

Naam van de decision maker

Nog een tip bij het verzamelen van data: bepaal welke decision maker je wil bereiken en zorg dat je beschikt over zijn/haar gegevens. Namen zijn belangrijk om doorverbonden te worden met de juiste persoon. Gewoon vragen naar ‘de sales manager’ levert vaak niks op terwijl je meer succes zal hebben als je de naam van die persoon weet. Dataverrijking maakt je prospectie succesvoller!

Zit je in de knoei met het verzamelen van de juiste data? Dringend hulp nodig bij je telefonische prospectie? Contacteer ons!

Let’s grab a cup of coffee and get to know each other!

Neem snel contact op om ons te gekke team te ontmoeten. Wij staan alvast te popelen om aan uw project te beginnen!

Contacteer ons