Koopsignalen in tijden van Corona

Als sales zijn we getraind in het spotten van koopsignalen. Cursussen zijn vol geschreven met tips & tricks waar je moet op letten als je je prospect observeert. 
Want de sales die het beste zijn/haar prospect leest, verkoopt vaak het beste. 

Vandaag is het lezen van deze tips even waardevol als het lezen van een geschiedenisboek. Heel toffe lectuur, maar morgen niet meteen praktisch toepasbaar.

Daarom lijsten we voor jou twee praktische en toepasbare tips op. Spot je één van deze twee koopsignalen, weet dan dat je de closingsfase bent binnengetreden. 

Koopsignaal 1: Details

Een prospect die niet geïnteresseerd is, zal zich niet bekommeren om de details. 
Een prospect die vragen heeft bij de praktische werking, de betalingsvoorwaarden, praktische planning issues of andere challenges die voor jou bagatellen zijn, zijn duidelijke koopsignalen. De prospect is hem/haar namelijk reeds een samenwerking aan het voorstellen en botst daarbij op een aantal vraagstukken. 

Het is nu aan jou om deze vraagstukken op te lossen en vervolgens over te gaan tot een closingsvraag. Deze zou kunnen leiden: "Zijn er nog challenges die u ziet bij een samenwerking?"

 

Koopsignaal 2: prijs rechtvaardiging

Wanneer de prospect jouw prijs voor zichzelf begint te rechtvaardigen, zit je een stap dichter bij je BINGO! 

Op dat moment is de prospect namelijk aan het uitrekenen welke wins hij/zij moet creëren om een return op de investering te verkrijgen. Vanaf de prospect in deze mindset zet, snapt hij/zij dat jouw product of dienst een investering is en geen kost. Hierdoor is het vervolgens veel eenvoudiger om in dit verhaal mee te denken met je gesprekspartner. Op dit moment zou je bijvoorbeeld samen een ROI-analyse kunnen maken. 

Niet alleen toon je zwart op wit de ROI aan, je begint ook het gevoel te kweken van een samenwerking. 

Met het herkennen van deze twee koopsignalen, ben je alvast gewapend om morgen extra deals te closen. 


Wens je meer salestips te ontvangen? Contacteer ons levelUp team dan snel!

Let’s grab a cup of coffee and get to know each other!

Neem snel contact op om ons te gekke team te ontmoeten. Wij staan alvast te popelen om aan uw project te beginnen!

Contacteer ons