Vergader in stijl, ook online!

In de eerste lockdown was het voor iedereen hens aan dek! Plots moesten bedrijven op een digitale manier gaan werken én gaan verkopen. Op dat vlak hebben wij heel veel geleerd. Onze belangrijkste les is dat we twee types van bedrijven hebben gezien. Enerzijds waren er bedrijven die snel naar oplossingen zochten en met veel vallen en opstaan nieuwe manieren zochten om te verkopen. Anderzijds waren er ook bedrijven die hun sales volledig stil legden.
 

Hoe logisch de beslissing ook was van deze groep bedrijven, des te groter waren de gevolgen. Of je nu actief bent in B2B of B2C, de kans is zeer groot dat je kan verkopen zonder fysieke afspraken. Door het inzetten van video afspraken, kan je de realiteit zeer sterk benaderen.

Belangrijk hierbij is dat je dan wel enkele tips toepast zodat de afspraak zo kwalitatief mogelijk kan verlopen. Hierbij enkele van onze tips:

  • Afstand laptop
    Plaats je laptop op een goede armlengte afstand. Zo zal je volledige bovenlichaam in beeld komen en ziet je gesprekspartner jou zoals hij/zij jou aan een tafel zou zien.
  • Headset of oortjes
    Om het omgevingslawaai voor je gesprekspartner zoveel mogelijk te vermijden, gebruik je best een headset of oortjes. Zo wordt de klank dichter bij je mond opgenomen en worden achtergrondgeluiden minder hoorbaar.
  • Achtergrond
    Zet je ofwel voor een egale achtergrond ofwel voor een licht gestileerde achtergrond. Je zou in een fysieke meeting ook niet voor de wasmand of je huisgenoten gaan zitten.

Wil jij weten hoe jij je online meetings nog kan verbeteren?
Contacteer ons dan via teamup@salesup.be

Let’s grab a cup of coffee and get to know each other!

Neem snel contact op om ons te gekke team te ontmoeten. Wij staan alvast te popelen om aan uw project te beginnen!

Contacteer ons

Win een gratis salestraining!

Waag je kans