Versterk je overtuigingskracht met een salesgerichte studentenjob

Vele studenten willen een job in de sales, omdat dit hun toekomstige carrière een boost geeft. Relevante werkervaring is dan ook één van de belangrijkste focuspunten tijdens een sollicitatiegesprek. Heb jij het gemunt op een managerspositie of mik je nog hoger? Besteed dan jouw studententijd nuttig en ontdek hoe de bedrijfswereld écht in elkaar zit.

Studentenjob in sales

Studentenjobs maken het mogelijk praktijkervaring op te doen en zo sneller jouw droomjob te bereiken. Ja, je kan zeker verkoopservaring opdoen met een studentenjob in een kledingwinkel of een bakkerij. Toch is het interessanter om mee te draaien in een meer zakelijke onderneming

Kies daarom voor een bedrijf waar je de kans krijgt om salestrainingen mee te volgen. Zo wordt je door experts opgeleid om jouw overtuigingskracht te versterken. Nadien kan je deze praktijkgerichte trainingen ook toepassen door zelf te prospecteren. Je leert bovendien pas echt de kneepjes van het vak wanneer je werkt op sales targets. 

Ben jij iemand die volmondig ‘ja’ zegt tegen iedere uitdaging? Dan zal werken op targets jou enorm veel energie geven. Want, bij ieder behaald doel krijgen geboren managers een adrenaline rush door zich heen.
 

Waar vind je een professionele studentenjob

Google is hierbij jouw beste vriend. Zoek naar bedrijven bij jou in de buurt die zich specialiseren in telemarketing en telesales. Houd je zeker niet in om spontaan te solliciteren, ook al staat er geen vacature open. Negen van de tien keer zal je op gesprek mogen komen.
 

Heb je een paar bedrijven gevonden? Top! Nu maak je best een voorbereidend gesprek per bedrijf. Ga na waar het bedrijf voor staat, wat je verwacht van de job en welke meerwaarde je te bieden hebt. Bij die laatste laatste twee puntjes is het essentieel om een praktijkvoorbeeld aan te halen, zoals: 

“Ik houd ervan om in teamverband naar hetzelfde doel te werken. Dankzij mijn ervaring in de jeugdbeweging weet ik dat leiderschap mij veel energie geeft. Daarom zou ik in de toekomst graag een manager positie uitoefenen. Om die reden lijkt een studentenjob bij jullie bedrijf de perfecte opstap."
 

Studentenjob bij salesUp

Ben je klaar voor de zoektocht naar een professionele studentenjob? Bekijk dan zeker ook een studentenjob bij salesUp (Erpe-Mere). We staan erom bekend jobstudenten op te leiden in prospectietechnieken en timemanagement. 

Ervaar hoe het voelt om een target te behalen en ontdek of je voldoende haar op jouw tanden hebt om later manager of CEO te worden.

Sollicteren voor een studentenjob bij salesUp  via ons contactformulier of mail: info@salesup.be 

Let’s grab a cup of coffee and get to know each other!

Neem snel contact op om ons te gekke team te ontmoeten. Wij staan alvast te popelen om aan uw project te beginnen!

Contacteer ons