Outbound marketing voor UNIZO

UNIZO is de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel. Zij bieden ondernemers interessante begeleidingstrajecten aan. Hun doel? Bedrijven laten groeien. De grootste uitdaging bij UNIZO was het bereiken van de juiste doelgroep. Hiervoor klopten ze aan bij salesUp, waar marketing en sales hand in hand gaan.

Prospects persoonlijk benaderen met outbound

Één van de begeleidingstrajecten van UNIZO is het ETAB-project(Elk Talent Aan Boord), waarbij hr-ondersteuning wordt verleend aan bedrijven. Om meer inschrijvingen te genereren, stelden we outbound marketing voor. Een semi-automatische methode die prospects op een persoonlijke manier benadert.

Interessante LinkedIn-profielen worden zo individueel aangesproken via verschillende kanalen (per mail, via social media, telefonisch…). Dankzij deze persoonlijke benadering is de responsgraad 80% hoger, dan bij 'spammy' content.

Wanneer een prospect interesse vertoont in de verzonden informatie, komt deze in een outboundfunnel terecht. Afhankelijk van de genomen stappen, wordt er slim ingespeeld op zijn/haar interesses.

"De resultaten van de outboundfunnel overstegen onze verwachtingen"

Verbluffende resultaten

De voornaamste doelstelling was het invullen van de hr-scan, waarin de ondernemer aangaf waar de pijnpunten zaten in hun onderneming. Na het invullen van de hr-scan, werd er een afspraak gemaakt tussen het bedrijf en een UNIZO-vertegenwoordiger. Gedurende 5 maanden werden 385 succesvolle adviesgesprekken ingepland.

Nele Creuwels van UNIZO getuigt enthousiast over de samenwerking:

De resultaten van de outbound funnel overstegen onze verwachtingen. In het begin wisten we niet goed wat te verwachten, maar al snel bleek deze aanpak de juiste. Mensen werden op een laagdrempelige manier gecontacteerd, waardoor we gemiddeld 20 ingevulde scans per week kregen.

Ook de communicatie met salesUp was steeds zeer professioneel. Net zoals de communicatie van salesUp naar onze doelgroep.Het was alsof ze zelf deel uitmaakten van de UNIZO organisatie. Ze leefden zich perfect in in onze bedrijfscultuur.”

Nog interessante blogs voor jou

Wat doet een allround marketeer

Is jouw bedrijf op zoek naar een marketingexpert? Dan moet je letten op enkele belangrijke punten. Eerst en vooral: marketing is zeer breed.

Er bestaan verschillende soorten marketingexperts, elk met hun eigen specifieke competenties

Het wapen tegen de opkomende recessie

We kunnen er niet langer om heen. Elk nieuwsbericht, elke boodschap, elke meeting gaat tegenwoordig - al dan niet deels - over de vertraging van de economische groei, een voorzichtigere houding bij bedrijven en een terugschroeving van de investeringen. Hebben we Corona net doorzwommen, dan dient zich daar de volgende uitdaging reeds aan: de recessie.

Wat is HubSpot?

Hubspot is ongetwijfeld de ster onder de CRM-systemen. Zowel kleine als grote bedrijven hebben er baat bij hun operationele bedrijfsprocessen te vereenvoudigen met HubSpot. 

HubSpot is dan ook het Zwitsers zakmes onder de CRM-systeem. Het biedt alle nodige tools voor marketing, sales, content management én customer service. Elke afzonderlijke categorie heeft intrinsiek sterke features, maar ze stralen pas écht wanneer ze samenwerken.

Maak een afspraak met Stig van salesUp

Contacteer ons

salesUp BV
053 78 28 30
info@salesup.be

BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Vestiging Hasselt
Trichterheideweg 11
3500 Hasselt

Vestiging Deinze
Gaversesteenweg 117
9
800 Deinze

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by salesUp